tag:koormuziek

Backlinks

Dit is een lijst van pagina's die terug lijken te wijzen naar de huidige pagina.

  • Adventcantorijplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigAdventcantorij

    Met twee vieringen nam de Adventcantorij na 42 ½ jaar afscheid van de Protestantse Gemeente van Zaandam onder de bezielende leiding van hoboïst/dirigent Ruud van der Brugge; op 21 april in de Westzijderkerk en op 5 mei in de kerk waar zij op 29 november 1970 ook haar eerste kerkdienst verzorgde: de Noorderkerk van waaruit de Adventcantorij uiteindelijk ook vaarwel werd gezegd.
  • Koormuziekplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKoormuziek

    De bloei van de amateurkoorzang begon rond 1830 onder invloed van de Duitse zogenaamde Liedertafelbeweging. Gezelligheidsverenigingen van burgers verbonden door dezelfde politieke, ideologische of religieuze ideeën. Vele koren organiseerden zich in bonden met eenzelfde doelstelling. Zo werd in 1878 de Nederlandse St. Gregoriusvereniging opgericht, gespecialiseerd in katholieke kerkmuziek. De oudste bond was echter de
  • Westzijderkerkkoorplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigWestzijderkerkkoor

    Het Westzijderkerkkoor temidden van dirigent Christiaan Helfensteijn In 1959 achtte de Zaandamse organiste van de Westzijderkerk Ans Tromp de tijd rijp om een kerkkoor op te richten. Zij werd werd daarin gestimuleerd door de predikanten A. Noorman en Andries de Jonge, de vader van de cabaretier Freek de Jonge. Het koor ging na rijp beraad door het leven als Het Westzijderkerkkoor.