Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
wielrennen [2018/03/30 23:09]
zaanlander
wielrennen [2019/03/06 09:40] (huidige)
zaanlander
Regel 4: Regel 4:
 DTS werd opgericht in maart 1921 in café Booij te Krommenie door D. de Vries en R. Heijmering, als eerste wielrenclub in Noord-Holland boven het IJ. Doel was het beoefenen van de wielersport en vaardigheidsritten,​ tegenwoordig vaak trim- of toeristische tochten genoemd. De start en aankomst had meestal in de Stationsstraat te Zaandam plaats. Deze tochten trokken veel belangstelling,​ maar werden gestaakt toen de deelnemers er wedstrijden van gingen maken. DTS werd opgericht in maart 1921 in café Booij te Krommenie door D. de Vries en R. Heijmering, als eerste wielrenclub in Noord-Holland boven het IJ. Doel was het beoefenen van de wielersport en vaardigheidsritten,​ tegenwoordig vaak trim- of toeristische tochten genoemd. De start en aankomst had meestal in de Stationsstraat te Zaandam plaats. Deze tochten trokken veel belangstelling,​ maar werden gestaakt toen de deelnemers er wedstrijden van gingen maken.
  
-In 1924 organiseerde DTS op verzoek van een plaatselijk comité in Wormerveer haar eerste open sprintwedstrijden,​ die sportief een groot succes werden. In 1925 kreeg DTS gelegenheid de wielrensport te demonstreren op een open dag van Kunst en Sport in Krommenie. Hieruit ontstonden de grasbaanwedstrijden,​ die jarenlang grote belangstelling genoten. Deze hadden plaats op de voetbalvelden van ZVV en ZFC aan de Westzanerdijk in Zaandam.+In 1924 organiseerde DTS op verzoek van een plaatselijk comité in Wormerveer haar eerste open sprintwedstrijden,​ die sportief een groot succes werden. In 1925 kreeg DTS gelegenheid de wielrensport te demonstreren op een open dag van Kunst en Sport in Krommenie. Hieruit ontstonden de grasbaanwedstrijden,​ die jarenlang grote belangstelling genoten. Deze hadden plaats op de voetbalvelden van [[ZVV]] en [[ZFC]] aan de Westzanerdijk in Zaandam.
  
 Door de komst van wielerbanen in de omtrek besloot men om met de grasbaanwedstrijden te stoppen. In 1929 haalde de vereniging grote successen met renners als Henny Dieterman, Piet Kesselaar, Jan Schellingerhoudt,​ Cees Hartog, Jb. Schoen, Ko Cornelisse en de later bekende stayer Cees Bakker. Vanaf 1936 kon men alleen na keuring lid worden van de vereniging. Door de komst van wielerbanen in de omtrek besloot men om met de grasbaanwedstrijden te stoppen. In 1929 haalde de vereniging grote successen met renners als Henny Dieterman, Piet Kesselaar, Jan Schellingerhoudt,​ Cees Hartog, Jb. Schoen, Ko Cornelisse en de later bekende stayer Cees Bakker. Vanaf 1936 kon men alleen na keuring lid worden van de vereniging.
Regel 22: Regel 22:
 Sinds 1985 is DTS ook actief in het veldrijden en worden er iedere zondag op het parkoers in de Wijde Wormer wedstrijden georganiseerd. Door het aantrekken van een clubsponsor heeft men meer mogelijkheden gekregen om op veranderingen in het wielrennen te kunnen reageren, zoals de in de jaren zeventig ontstane belangstelling voor het toerfietsen. Dit leidde in december 1976 tot de oprichting van toerclub DTS als afdeling binnen de vereniging. De toerclub richt zich op het toerisme, waar gezelligheid voorop staat. Sinds 1985 is DTS ook actief in het veldrijden en worden er iedere zondag op het parkoers in de Wijde Wormer wedstrijden georganiseerd. Door het aantrekken van een clubsponsor heeft men meer mogelijkheden gekregen om op veranderingen in het wielrennen te kunnen reageren, zoals de in de jaren zeventig ontstane belangstelling voor het toerfietsen. Dit leidde in december 1976 tot de oprichting van toerclub DTS als afdeling binnen de vereniging. De toerclub richt zich op het toerisme, waar gezelligheid voorop staat.
  
-Ritten van 30 tot 75 km worden georganiseerd. In het eerste seizoen werden 20 toertochten en 18 avondsterritten verreden met 30 à 40 deelnemers per rit. In 1978 organiseerde de toerclub de eerste dagvierdaagse in samenwerking met de VVV en later een avondvierdaagse,​ die veel succes had. In 1979 was het ledental opgelopen tot 138. Vertrekpunt van de tochten werd het nieuwe clubgebouw van PSCK in de Kalverhoek. In 1980 verhuisde men naar een eigen onderkomen De Trots samen met de wielerclub.+Ritten van 30 tot 75 km worden georganiseerd. In het eerste seizoen werden 20 toertochten en 18 avondsterritten verreden met 30 à 40 deelnemers per rit. In 1978 organiseerde de toerclub de eerste dagvierdaagse in samenwerking met de VVV en later een avondvierdaagse,​ die veel succes had. In 1979 was het ledental opgelopen tot 138. Vertrekpunt van de tochten werd het nieuwe clubgebouw van [[PSCK]] in de Kalverhoek. In 1980 verhuisde men naar een eigen onderkomen De Trots samen met de wielerclub.
  
-Met de KNWU ontstonden problemen over de verenigingsstatus,​ daar de toerclub niet bij de wielrenunie,​ maar bij de toerunie (NRTU) aangesloten was. Men besloot om een omniclub te worden waardoor de afdelingen aparte clubs werden. Op 6 januari 1982 werd Toerclub (TC) DTS als zelfstandige vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel In 1982 en 1983 werd de vereniging kampioen in de NRTU-competitie. Het toerfietsen nam in de loop der tijd in belangstelling toe en het aantal georganiseerde lange en korte tochten steeg. De toerclub had in 1991 160 leden, de wielerclub 274waarvan 135 met een licentie.+Met de KNWU ontstonden problemen over de verenigingsstatus,​ daar de toerclub niet bij de wielrenunie,​ maar bij de toerunie (NRTU) aangesloten was. Men besloot om een omniclub te worden waardoor de afdelingen aparte clubs werden. Op 6 januari 1982 werd Toerclub (TC) DTS als zelfstandige vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel In 1982 en 1983 werd de vereniging kampioen in de NRTU-competitie. Het toerfietsen nam in de loop der tijd in belangstelling toe en het aantal georganiseerde lange en korte tochten steeg. De toerclub had in 1991 160 leden, de wielerclub 274waarvan 135 met een licentie.
 == Le Champion == == Le Champion ==
  
  • wielrennen.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/03/06 09:40
  • door zaanlander