aircraft

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
aircraft [2017/09/26 09:22]
zaanlander
aircraft [2017/09/26 09:23] (huidige)
zaanlander
Regel 3: Regel 3:
 Op 6 november 1986 te Assendelft opgerichte stichting, aanvankelijk vanaf 1975 een vereniging, die zich ten doel stelt in de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen te bergen en crashes van vliegtuigen in globaal het gebied tussen Alkmaar en de grens van Noord- en Zuid-Holland te onderzoeken. Gevonden resten, met name uit de Zaanstreek, zijn ondergebracht in een voormalige kruitkamer van het Heemskerkse Fort Veldhuis, onderdeel van de Stelling Amsterdam aan de Assendelver Zeedijk. De Stichting geeft vier maal per jaar een Informatie Magazine uit.  Op 6 november 1986 te Assendelft opgerichte stichting, aanvankelijk vanaf 1975 een vereniging, die zich ten doel stelt in de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen te bergen en crashes van vliegtuigen in globaal het gebied tussen Alkmaar en de grens van Noord- en Zuid-Holland te onderzoeken. Gevonden resten, met name uit de Zaanstreek, zijn ondergebracht in een voormalige kruitkamer van het Heemskerkse Fort Veldhuis, onderdeel van de Stelling Amsterdam aan de Assendelver Zeedijk. De Stichting geeft vier maal per jaar een Informatie Magazine uit. 
  
-Assendelver Johan Graas, koosnaam Piet Propeller, is van jongs af aan behept met veel interesse voor vliegtuigcrashes uit WO II en richtte als drijvende kracht de [[http://​www.arg1940-1945.nl/​|Aircraft Recovery Group]] op met Jon van der Maas na eerst lid te zijn geworden van de [[https://​www.studiegroepluchtoorlog.nl/​|Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945]]. Zij maakten ​vrijwel altijd deel uit van de bergingsgroepen die gecrashte toestellen ​opspoorden ​en bergden.+Assendelver Johan Graas, koosnaam Piet Propeller, is van jongs af aan behept met veel interesse voor vliegtuigcrashes uit WO II en richtte als drijvende kracht de [[http://​www.arg1940-1945.nl/​|Aircraft Recovery Group]] op met Jon van der Maas na eerst lid te zijn geworden van de [[https://​www.studiegroepluchtoorlog.nl/​|Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945]]. Zij maken vrijwel altijd deel uit van de bergingsgroepen die gecrashte toestellen ​opsporen ​en bergen.
  
 Luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis groeide uit tot een internationaal bekend museum met tientallen vrijwilligers en bijna 400 donateurs. Er zijn plannen om een compleet vliegtuig aan de collectie toe te voegen. Luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis groeide uit tot een internationaal bekend museum met tientallen vrijwilligers en bijna 400 donateurs. Er zijn plannen om een compleet vliegtuig aan de collectie toe te voegen.
  • aircraft.txt
  • Laatst gewijzigd: 2017/09/26 09:23
  • door zaanlander