krijt_wim

Backlinks

Dit is een lijst van pagina's die terug lijken te wijzen naar de huidige pagina.

 • Fotoverantwoordingplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFotoverantwoording

  In de Encyclopedie van de Zaanstreek is een groot aantal foto's opgenomen. De eindredactie heeft bij de selectie daarvan zoveel mogelijk getracht rechtenvrije afbeeldingen te kiezen. Wie desondanks meent rechten op gepubliceerd beeldmateriaal te bezitten wordt aanbevolen contact op te nemen met een der uitgevers.
 • Fotografieplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFotografie

  (v. Gr. Phootos = licht, graphoo = schrijven). Het met behulp van licht en andere vormen van straling vervaardigen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen.

  Het volgende overzicht betreft met name die fotografie, die de stedelijke en natuurlijke landschappen van de Zaanstreek als onderwerp heeft, daarna volgt een korte aanduiding van de fotografie als kunstvorm.
 • Krijt, Chrisplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKrijt, Chris

  Zaandam, 10 juli 1916 - Wormerveer, 10 februari 2005

  Christoffel Krijt, loodgieter uit de Botenmakersstraat in Zaandam en verwoed amateur-fotograaf. Hij was de broer van de beroepsfotograaf Wim Krijt (1914-2000), die foto’s voor Dagblad De Typhoon maakte. Samen legden de broers in de jaren ’50, ’60 en ’70 van de twintigste eeuw een schat aan Zaanse beelden vast.
 • Zienagoogplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZienagoog

  Expositie- en kunstuitleencentrum, ooit gevestigd aan de Westzijde 39 te Zaandam, daarvoor in de voormalige Synagoge aan de Gedempte Gracht in Zaandam.

  De voorgeschiedenis van Stichting de Zienagoog nam een aanvang in Zaandijk, waar in het door Wim Krijt beheerde
 • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/krijt_wim.txt
 • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:02
 • (Externe bewerking)