foto_verantwoording

In de Encyclopedie van de Zaanstreek is een groot aantal foto's opgenomen. De eindredactie heeft bij de selectie daarvan zoveel mogelijk getracht rechtenvrije afbeeldingen te kiezen. Wie desondanks meent rechten op gepubliceerd beeldmateriaal te bezitten wordt aanbevolen contact op te nemen met een der uitgevers.

Het historisch fotomateriaal in de Encyclopedie is voor het overgrote deel afkomstig uit het Gemeentearchief Zaanstad. De eindredactie is de leiding en de medewerkers van deze instelling grote dank verschuldigd: hun kennis en behulpzaamheid hielpen ons meermalen uit de brand. Datzelfde geldt de Westzaanse fotograaf H. H. Hackmann, die steeds voor ons klaar stond. Ook uit het archief van Dagblad voor de Zaanstreek De Typhoon werd een flink aantal foto's gehaald.
De fotograaf Krijt, Willem (Wim)plugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKrijt, Willem (Wim)

Zaandam 21 maart 1914 – Almere 18 januari 2000

Wim Krijt was een fotograaf met de Zaanstreek als werkterrein en was lange tijd werkzaam voor Dagblad voor de Zaanstreek De Typhoon. Krijt heeft veel portretfoto's van Zaanse kunstenaars gemaakt, als ook atelierfoto's.
stelde spontaan zijn gehele archief beschikbaar.
Ook andere Zaanse fotografen waren bereid foto's gratis beschikbaar te stellen. Wij noemen hun namen met dank: Rob Bruijn, Hans van Dijk, Henk van 't Loo en Ronald Peeters.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/foto_verantwoording.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)