Wormerveer, 1938

Beeldend kunstenaar, wonend in Oostknollendam. Aquarellen en (kleur)lithografieën, voornamelijk landschappen.

Theo Blankestijn (1938) werd opgeleid in Haarlem en aan de Vrije Academie in Den Haag. Hij begint in 1955 met aquarelleren, heeft een voorliefde voor het water en landschap en reist veel door Frankrijk vanwege de impressionisten waar hij zich sterk voelt aangetrokken. Sfeer en intimiteit zijn onlosmakelijk verbonden aan zijn werk.

Geïnspireerd door het Hollandse landschap, produceert Theo Blankestijn aquarellen en olieverfschilderijen. Vanuit zijn atelier heeft hij zicht op het weidse polderlandschap. Composities met de immer veranderende elementen land, lucht en water vormen het resultaat.

Niet alleen het Hollandse land bekoort hem. Engelse en Normandische kusten en Zuid-Franse natuurgebieden staan centraal in het werk van Blankestijn. Met heldere kleuren en ferme, dynamische streken geeft hij een impressie van het door hem waargenomen stuk natuur.

De veelzijdig schilder doet indrukken op in de Hortus, parken of op plaatsen waar de flora weelderig bloeit. Op het randje van abstractie balanceren zijn bloemstillevens. Door in te zoomen op details vervagen de contouren en ontstaat een spel van samensmeltende kleuren op het zachte aquarelpapier

Theo Blankestijn’s werk is tijdloos

Meer informatie

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/blankesteijn.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)