(Zaandam 25 juli 1929 - Den Haag 6 april 2019)

Grada Henrica Bouman, beeldend kunstenaar, werkte in Zaandam, Zuid-Scharwoude, Hilversum en Den Haag. Zij kreeg na onderwijzeres te zijn geweest, haar opleiding beeldende kunsten en studeerde verder aan de Vrije Academie in Den Haag. Eerder ontving zij les van Gerrit Jan de Geusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigGeus, Gerrit Jan de

Noord-Scharwoude, 17 mei 1908 - Krommenie, 28 september 1975

Beeldend kunstenaar, kunstschilder, leerling van A. Verbeek, Cees Bolding en Harrie Kuyten. Gerrit Jan de Geus kwam ter wereld in Noord-Scharwoude, woonde en werkte vanaf 1932 in Krommenie waar hij in het huwelijk trad met Duif Aafjes. Zijn landschapstudies, portretten, figuren en interieurs dragen een sterk persoonlijke inslag door het expressionistische gebruik van sprekende kleuren.
. Grada Bouman tekende, schilderde en lithografeerde voornamelijk landschappen en portretten.

Zij schilderde op nagenoeg realistische wijze haar landschappen, stillevens en stadsgezichten. Ze zette haar werk vlekmatig op en gebruikte uitsluitend niet-dekkende kleuren. Haar composities waren evenwichtig en zonder schokeffecten. Aquarelleren was haar favoriete werkwijze.
Levende natuur was één van haar inspiratiebronnen.

zij was lid van Pulchri en had daar nog in 2018 een goed bezochte tentoonstelling met werken uit de tuin van kasteel Ter Horst, dat voor haar erg belangrijk was.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/bouman_grada.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/09 22:16
  • door jan