busbrug_de_binding

Busbrug De Binding over de Mallegatsloot vormt een verbinding tussen de Zaandamse nieuwbouwwijk Westerwatering en de woonwijk Westerkoog te Koog aan de Zaan. Aanvankelijk bedoeld voor fietsers en openbaar vervoer, later zou het verkeer zich van en naar Westerwatering via een al aangelegde corridor door de wijk Westerkoog kunnen verplaatsen. Op de corridor werden echter bouwwerken geplaatst.

Sinds het bestaan van de busbrug vinden hoogoplopende discussies plaats in hoeverre het dagelijks verkeer al dan niet gebruik kan en mag maken van de brug. De wijk Westerkoog beschikt over een beperkte rondweg, aangelegd voor het plaatselijk woon-werkverkeer binnen de wijk. In 2017 is de brug buiten de spitsuren opengesteld voor openbaar vervoer en personen- en bestelauto's. Onderzocht wordt in hoeverre een 24-uurs openstelling invloed heeft op het milieu en de (verkeers)veiligheid binnen de woonwijk Westerkoog.

De meest besproken brug binnen de Zaanstreek heeft talloze initiatieven opgeleverd. De website Rondom de Binding is er één van.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/busbrug_de_binding.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)