coronam_bv_mechanische_industrie

De in 1963 gestarte Mechanische Industrie Coronam BV aan Eendrachtsstraat in Zaandam verhuisde al snel na de oprichting naar een eigen locatie aan het Barndegat in Zaandam met een oppervlakte van aanvankelijk 150 m². Ondanks een tweetal verbouwingen werd dit pand ook als te klein beschouwd waarop begin jaren ’80 de eerste paal werd geslagen voor de 800 m² nieuwbouw aan de Sluispolderweg. Dit pand betrof een vergroting van het aantal vierkante meters oppervlak, Coronam kon hier ruim twintig jaar aan de slag. Toch kende ook deze huisvesting haar grenzen en begin 2002 werd de laatste stap gezet naar de ruim 2000 m² aan de Reaal 1 te Zaandam. Sinds 2017 heeft het bedrijf de beschikking over 3800 m² vloeroppervlak.

Mechanische Industrie Coronam BV is niet alleen een metaal en kunststof verwerkend toeleveringsbedrijf voor de industrie, maar werkt ook met moderne materialen als monel, inconel en stellite. Werknemers zijn gespecialiseerd in CNC-verspanende bewerkingen: CNC-draaien, -frezen en -slijpen.

De organisatie van Mechanische Industrie Coronam BV is plat, de communicatielijnen zijn kort. Hierdoor verlopen processen duidelijk en overzichtelijk. Eventuele problemen komen zodoende vroeg aan het licht, waardoor oplossingen snel in zicht komen.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/coronam_bv_mechanische_industrie.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/08 15:59
  • door jan