eurofill

Fabrikant van en handel in spuitbussen, gevestigd aan de Grote Tocht 99 te Zaandam, in juli 1976 opgericht. In augustus van dat jaar startte het met negen medewerkers in de voormalige olie- en mayonaisefabriek van Molenberg en Dekker aan de Oostzijde. Het bedrijf hield zich bezig met de handel in- en de fabricage van spuitbussen, of strikter, met het in opdracht vullen van spuitbussen, het Aerosol Contract Filling.

In 1980 liet Eurofill een nieuw bedrijfspand met nieuwe productielijnen neerzetten aan de Grote Tocht in het Houtveld te Zaandam. In 1986 bezat het bedrijf vijf productielijnen. De jaarlijks toenemende klantenkring bevond zich vooral in het buitenland. Ongeveer 75 procent van de producten werd geëxporteerd. Bij Eurofill werkten in 1991 55 personen.

Door een zware explosie op 8 april 1994 werd het bedrijf volledig verwoest. Er viel één dode te betreuren en er waren zeven gewonden, van wie drie zwaar. Ook boekbinderij Van Waarden ging in vlammen op. Totale schade: minstens 20 miljoen gulden.

Tegen directie en bedrijfsleiding van Eurofill Aerosols BV werd op 1 december 1994 voor de Haarlemse rechtbank één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Uitspraak 22 december (NAZOEKEN).

Eurofill werd in 2000 onderdeel van Stinoil Holding.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/eurofill.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/05/30 09:22
  • (Externe bewerking)