Glazenwassersoorlog
Boosdoener in een al meer dan tien jaar durende glazenwassersoorlog is het bedrijf Kapadokya cleaning uit Zaandam. In een besloten Facebookgroep klagen bewoners uit Veenendaal steen en been over de handelwijze van dit bedrijf. De klacht is dat het bedrijf ongewenst de ramen wast en daar een vergoeding voor eist. Dat is tegen het zere been van veel Veenendalers.
'Wij hebben van niemand gedwongen geld gevraagd, en wij hebben bij niemand gedwongen ramen gezeemd. En dit zullen wij ook nooit doen. Er zijn vast wel foutjes geweest, dat ontkennen wij ook niet. Iedereen kan fouten maken, wij zijn ook maar mensen.' aldus een woordvoerder van het Zaanse bedrijf in dagblad De Gelderlander.
Ook in Zuid-Kennemerland spelen zich soortgelijke taferelen af volgens NH.
Makers van het tv-programma Rambam hebben aandacht besteedt aan de landelijke 'maffiapraktijken' in de particuliere glazenwassersbranche. De tweedelige TV-serie over de wantoestanden in onder andere Amersfoort en Maarssen waren aanleiding om op bestuurlijk niveau aandacht voor de problematiek te vragen.
Ook in een Column van het Schoonmaakjournaal met als titel Glazenwassersmafia wordt Zaandam in verband gebracht met de glazenwassersoorlog.
Eind september 2017 worden een vader en zoon uit Zaandam veroordeeld tot een werkstraf van ieder 80 uur en 360 euro smartengeld wegens geweld tegen een concurrerende glazenwasser. De rechtbank acht bewezen dat de 51-jarige Sureyya Y. en zijn 28-jarige zoon Yasin een concurrent op 22 november 2014 in Zaandam behoorlijk hebben aangepakt. Er ontstond ruzie waarbij het slachtoffer tot tweemaal toe met een balpen in zijn gezicht werd gestoken. Het incident was een nieuw hoofdstuk in de glazenwassersoorlog in de Zaan en daarbuiten. Er is sprake van geweld, intimidatie en afpersing. Het slachtoffer was in 2009 al eens veroordeeld voor mishandeling van Sureyya T.