historisch_zaandam

Onder de naam Historisch Zaandam sluiten een aantal vrijwilligers zich in 2018 aan om de Zaandamse historie breder uit te dragen en bekender te maken bij alle lagen van de bevolking. Historisch Zaandam vormt daarmee de ontbrekende schakel in het rijtje historische vereniging van de voormalige Zaangemeenten. De vereniging wil niet uitsluitend bezig zijn met het weergeven van foto's van oude gebouwen maar wil de verhalen van mensen vertellen en daar verder onderzoek naar doen. Het bestuur bestaat uit Ton R. Vermijplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigVermij, Ton

Zaandam 1946

Tonny René (Ton) Vermij, bestuurslid van het KNOV, de Kamer van Koophandel en Winkeliersvereniging Zuiddijk, Centrummanager Zaandam, vestigde zich als grossier en winkelier in automaterialen aan de Zuiddijk, trad in 1972 toe tot het bestuur van de Winkeliersvereniging Zuiddijk, waarin hij verscheidene functies vervulde. Vanaf 1979 was hij in het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond actief, onder meer als lid van het landelijk hoofdbestuur.
(voorzitter), Hessel Kraaij (secretaris), Nora Rodenburg (penningmeester), Paul Vreeken, Ruud Meijns en Astrid Plekker.

In 2022 bestond het bestuur uit: Paul Vreeken (voorzitter), Hessel Kraaij (secretaris), Gerard van Leeuwen (penningmeester) en leden Ruud Meijns, Ursulien van Berge, Harry van Nek en Gonda Kreeft.

Historisch Zaandam heeft een eigen website.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/historisch_zaandam.txt
  • Laatst gewijzigd: 2023/02/01 11:12
  • door jan