homburg

Homburg Groep BV, eerder G Homburg BV. Op 1 oktober 1945 startte G. Ph. Homburg een timmerbedrijf in Zaandam. Eén van zijn eerste klanten kwam met het verzoek om kabelhaspels te produceren. Na een economische pas op de plaats in de jaren ’50 (‘bestedings- beperking’)‚ brak vanaf de jaren ‘60 een periode van grote groei aan. Inmiddels waren beide zonen van Homburg in dienst van het familiebedrijf getreden. Het bedrijf snakte naar een ruimere locatie en deze werd gevonden in Oostzaan.

In 1978 nam zoon W. Homburg de leiding over en oriënteerde zich rond 1980 op de houthandel. Eerst werd vurenhout verkocht‚ wat reeds in de haspels werd verwerkt‚ successievelijk gevolgd door steeds meer (hard)houtsoorten.

Begin jaren ’90 volgde de oprichting van Homburg Haspels BV en Homburg Houtimport BV. De omzetten stegen en de organisatie werd gedurende de jaren ‘90 opnieuw uitgebreid en verbeterd. In 1995 werd de haspelfabriek van de toenmalige Nederlandse Kabel Fabrieken te Delft overgenomen. Door deze activiteiten groeide het bedrijf opnieuw uit haar jasje‚ waardoor wederom naar een nieuwe locatie moest worden gezocht. In 1998 deed D.C. Ph. Homburg als derde generatie zijn intrede tijdens de bouw van een nieuw complex aan de Ambacht te Oostzaan. In 1999 werd dit nieuwe bedrijf op het industrieterrein 'Kolkweg Noord' nabij de A7 te Oostzaan in gebruik genomen.

In 2008 werd een samenwerkingsverband aangegaan tussen Homburg Houtimport BV en Sneek Hout BV. De Homburg Groep BV beweegt zich op diverse houtmarkten. De groep bestaat uit drie bedrijfsonderdelen.

  • Homburg-Sneek Houtdistributie, gespecialiseerd in tuinhout en de verkoop van (hard)houtsoorten.
  • Homburg Haspels B.V. produceert houten en multiplex kabelhaspels voor de Europese kabelindustrie.
  • MultiTopFloor BV maakt zeer stabiele houten vloeren van hoge kwaliteit, en vormt de speerpunt in het productaanbod. Deze lamelplanken kennen niet de nadelen van hun massief houten voorgangers maar wel dezelfde uitstraling en leg-mogelijkheden en zijn bovendien geschikt voor vloerverwarming.

Om de kwaliteitsborging veilig te stellen worden alle producten onder eigen regie op onze productielocaties te Oostzaan gefabriceerd en gecontroleerd. Kwaliteitsstreven wordt daarbij gecombineerd met de continue drijfveer naar productverbetering.

Ondanks haar groei is de Homburg Groep BV echter nog steeds het familiebedrijf waar de geest regeert dat het altijd beter kan.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/homburg.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)