Koog aan de Zaan, 30 september 1953

Invalid Link
vlnr: Superspuug, meneer Kaktus en Mevrouw Stemband

Annemieke Hoogendijk is tekstschrijfster, actrice en zangeres. Zij kwam na studies Frans en Textiele Werkvormen in contact met Peter Jan Rens waarmee zij vanaf 1978 samenwerkte. Aanvankelijk verantwoordelijk voor de zakelijke leiding en de administratie van Theatergroep Kaktus, speelde zij later ook mee in theaterstukken als zangeres van de Kaktusband.

Zij werd tussen 1986 en 1993 bekend als Mevrouw Stemband in De Grote Meneer Kaktus Show. In een zebrajurk en met het haar recht overeind kondigde mevrouw Stemband luid gillend de verschillende programma-onderdelen aan: ‘De derde ronde! De derde ronde!' en 'Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?'

Legendarisch is het item rond de Spelende Vrouw die wekelijks dood neerviel vanwege een onhandigheidje. Ze werd daarop gered door Superspuug, een rol van de steevast in geel ondergoed gehulde Kweetniet die haar – Gwiek! Tuuf! – stevig in het gezicht tufte. Smaakvolle, educatieve kinder-tv was het, die al jaren niet meer zo gemaakt wordt.

Zij schreef ook teksten en liedjes voor het programma, selecteerde kinderen voor de show en voerde eindredactie. Het tientjesproject van Rens dat leidde tot de film Maria werd mede door Hoogendijk georganiseerd, zij speelde ook in de film. Later zou ze spelen in filmpjes uit de televisieprogramma's Doet-ie 't of doet-ie 't niet en Geef Nooit Op.

Hoogendijk was eerder webdesigner en eigenaresse van een cateringbedrijf. Later runt zij met partner Bert van Sas een Bed & Breakfast in het huis dat zijn ouders in de jaren zeventig op drie hectare grond hebben laten bouwen. In 2009 openden hij en Annemieke Hoogendijk er hun De Derde Ronde.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/hoogendijk_annemieke.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:04
  • (Externe bewerking)