Verpakkingsindustrie te Zaandam. Het bedrijf werd omstreeks 1950 gevestigd aan de Westzanerdijk te Zaandam, als onderdeel van een groep Hordijk-bedrijven. Het eerste bedrijf van Hordijk was een kistenfabriek en werd in 1922 opgericht in Berkel en Rodenrijs door G. Hordijk. Deze werden destijds vooral ingezet voor het verpakken van groenten en fruit.

Als één van de eerste bedrijven in Nederland, startte Hordijk in 1967 met de extrusie van kunststoffen tot folie en het daaruit vervaardigen van thermo-gevormde producten. Afnemers waren voedingsmiddelenverpakkers die de voordelen van kunststof verpakking almaar groter zagen worden. De vestiging in Zaandam is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende thermovormproducenten voor de voedingsmiddelindustrie in Europa.

De spuitgiet- en extrusieblaasfabriek is sinds 1989 gevestigd op de locatie in Zevenhuizen. Daar heeft men zich van meet af aan toegelegd op het ontwerp en de productie van hoogwaardige, dunwandige spuitgietverpakkingen, zo introduceerde Hordijk ondermeer de In Mould Labels in Nederland en custom made extrusieblaasproducten. Het bedrijf richt zich op verpakkingen voor voedingsmiddelen en personal care producten en heeft zich op dat gebied inmiddels ontwikkeld tot een ervaren specialist. Bij het bedrijf te Zaandam waren in 1991 60 personen in dienst.

Sinds 2007 maakt de fabriek in Zevenhuizen deel uit van de Hordijk Groep. Samen met de vestiging in Zaandam vormen zij Hordijk Verpakkingen: een zeer sterk en uiterst deskundig team op het gebied van ontwerp en productie van kunststof

Hordijk te Zaandam is een dochterbedrijf van Hordijk Beheer bv.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/hordijk.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)