Eerst 'F. Huitema & Zoon metselbedrijf', vanaf 1976 'Tegelhandel en tegelzetbedrijf F. Huitema & Zoon bv', vanaf 1980 'Huitema Tegels en Sanitair' leveranciers van sanitair en bouwmaterialen, sinds 1910 gevestigd aan de Oostzijde 229 te Zaandam. Het bedrijf werd als metselarij opgericht door Foppe Huitema, afkomstig uit Oranjewoud (Fr.). Hij metselde met zijn personeel de Marvelofabrieken (Ahold) te Zaandam en het gemeentehuis van Koog. Gaandeweg werd het accent verlegd naar de tegelzetterij en de handel in tegels. In 1976 is de zaak omgezet in een bv. met als directeur Dirk Huitema, zoon van de oprichter.

In 1980 werd een nieuw bedrijfspand aan de Oostzijde betrokken. Vanaf die tijd werd de naam ook veranderd in Huitema Tegels en Sanitair BV. Het bedrijf richt zich vooral op de particuliere markt voor het leveren en aanbrengen van tegels, sanitair en vloerverwarming. De directie werd in 1980 gevoerd door H. Huitema en W.J.M. van Gelderen, er waren zes medewerkers aan het bedrijf verbonden.

Vele verbouwingen verder is sprake van een overzichtelijke showroom met de nieuwste collectie tegels voor de wand en vloer, een actueel sanitairaanbod en badkameropstellingen vol tips en trends. Hierbij wordt Huitema sinds 1995 terzijde gestaan door Ceramic Visions. Deze formule wordt verkocht door speciaal geselecteerde dealers, verspreid over heel Nederland. Deze dealers geven advies, leveren kwaliteit en bieden service rondom het totaalproduct tegel. Ceramic Visions voert een lijn van exclusieve Italiaanse en Spaanse topmerken.

Oprichter Foppe Huitema overleed op 28 mei 2015 op 79 jarige leeftijd.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/huitema.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)