kabel

Handelsonderneming in Zaandam op het gebied van geperforeerde metalen, non ferro metalen (roestvrij staal, aluminium, rood koper), ijzerwaren, gaas, zeven, filters enzovoort.

Kabel werd opgericht in 1869. Het bedrijf fabriceerde aanvankelijk houten en metalen handzeven voor de industriemolens. In 1885 werd het bedrijf overgenomen door de familie Hart. Sedertdien werd de directie gevoerd door vier generaties van deze familie. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het ambachtelijke bedrijf in een handelsonderneming. De productie van industriezeven had sindsdienn meer in het kader van service-verlening aan klanten plaats.

In 1969 verhuisde het bedrijf van een pand aan de Oostzijde naar de Achtersluispolder, toen werkten er vijftien personen. In 1972 werd de fabriek overgenomen door Nationale Grondbezit (Nagron), kort daarna werd de juridische vorm van nv omgezet in bv. In 1973 werd de vestiging uitgebreid met een hal van duizend vierkante meter en met een winkel in ijzerwaren.

In 1979 werd een nieuw bedrijfsterrein aangekocht, eveneens in de Achtersluispolder, met een oppervlakte van 4000 vierkante meter. In 1984 werd de bedrijfsruimte aanzienlijk uitgebreid met een nieuwe hal van 3500 vierkante meter. Bij Kabel bv werkten toen inmiddels 45 personen. In 1989 was het aantal werknemers verder gegroeid tot 65.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/kabel.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/13 14:13
  • door jan