kinderboerderij_de_veldmuis

Kinderboerderij De Veldmuis, één van de twee kinderboerderijen in Zaandam, is gelegen in de nabijheid van de 18e eeuwse houtzaagmolen De Held Jozua, in de wijk Westerwatering aan de Ilpendamstraat 38. In 1992 ging de eerste paal in de grond voor de beestenboel. Kinderboerderij De Veldmuis bestaat bij de gratie van enthousiaste vrijwilligers waar vrijwel altijd een tekort aan is.

Het is mogelijk donateur te worden, kip, konijn, cavia of hamster tijdelijk in de vakantieopvang te stallen, of afstand te doen van een huisdier. Dat laatste wordt niet gestimuleerd maar is heel soms nodig als er écht niet meer voor een huisdier kan worden gezorgd. Daarom adviseren de vrijwilligers om eerst eens langs te komen bij de kinderboerderij om te ervaren hoeveel werk er dagelijks komt kijken bij de verzorging van Pluis, Stoffel of het dwergkonijn.

Het voortbestaan van de kinderboerderij is uitsluitend afhankelijk van donaties, giften en sponsors die zo nu en dan gelukkig meewerken om alles in goede orde te laten verlopen op de boerderij. Jammer genoeg is er geen sprake van subsidie voor dit mooie en drukbezochte project.

In 2017 werd een nieuw bestuur gekozen, want er moet heel veel worden georganiseerd om er voor te zorgen dat de kinderboerderij iedere dag netjes en geopend is.

Kijk op de website als je meer wilt weten over Kinderboerderij De Veldmuis.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/kinderboerderij_de_veldmuis.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)