noordster1

Eiergroothandel te Wormerveer. Het bedrijf ontstond in 1895, toen Jur van der Laan een eierhandel annex poeliersbedrijf begon. Hij kocht eieren op de markten van Krommenie en Purmerend en voorts van particulieren uit de omgeving, die hij vervolgens uitventte in Amsterdam. Zijn zonen Jurrie en Piet van der Laan namen de zaken over en pakten deze groter aan. In een schuur van de voormalige molen De Noordsterplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigNoordster, de

Snuif- en verfmolen te Wormerveer. De windbrief werd gegeven in november 1723. Hij heeft gestaan ten noorden van de Krommenieërweg en werd, nadat hij tijdens een bui zwaar was beschadigd, gesloopt in 1912.
gingen zij zelf kippen houden en haantjes mesten. In later jaren kwam er een scheiding tussen de eierhandel en het poeliersbedrijf tot stand. De eierhandel werd gevestigd aan de Krommenieërweg, waar het bedrijfsterrein een omvang van 600 vierkante meter kreeg. In 1983 volgde de verhuizing naar een 1200 vierkante meter groot bedrijfsterrein aan de Handelsweg te Wormerveer. In de bedrijfspanden werden nieuwe, gecomputeriseerde sorteermachines in gebruik genomen. Bij het bedrijf waren in 1991 20 personen in dienst.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/noordster1.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)