simonsz3

Houthandel te Zaandam, ontstaan in 1965 door een fusie tussen houthandel v/h H. Simonsz & Zoon en eenmansbouwbedrijf J. Weeteling te Zaandam.

Duizenden Zaankanters waren 18 juni 1967 getuige van een enorme vuurzee, die woedde in vier loodsen van de hout- en eterniethandel Weeteling N.V., een dochteronderneming van de houthandel Simonsz N.V. Omstreeks half negen werd de brand ontdekt in een partij hout die op een dekschuit lag. In een mum van tijd sloeg het vuur over naar een viertal loodsen, waarin masoniet en eternietplaten, zachtboard en zacht hout opgeslagen lagen. In één van de loodsen bevonden zich bovendien twee vrachtauto's. Nog voordat de brandweer gearriveerd was, sloegen de vlammen uit de daken. Aan het redden van de vier loodsen viel niet te denken. De hitte van het vuur was zo groot, dat men één van de brandweerauto's met twee stralen nat moest houden.

De brandweer werd bij het blussen belemmerd door grote menigten belangstellenden. Het verkeer over de Provincialeweg werd later op de avond stopgezet. De schade bedroeg vermoedelijk twee a drie ton.

  • simonsz3.txt
  • Laatst gewijzigd: 2018/04/18 09:48
  • door zaanlander