Elektrotechnisch bureau te Zaandam. Het bedrijf werd in 1953 in Koog opgericht door C. Swart als firma onder naam. In 1955 verhuisde Swart Elektrotechnisch Bureau BV naar de Oostzijde 383 in Zaandam, waar een woning annex winkel en werkplaats werden betrokken in huur van papierfabriek Hellema. In 1963 werd het bedrijf verplaatst naar Corn. van Uitgeeststraat, waar een pand van firma Hazet werd gehuurd. De winkelverkoop van lampen en elektrische huishoudelijke apparaten werd gestaakt en men richtte zich in het vervolg uitsluitend op installatiewerkzaamheden.

In 1980 verhuisde Swart naar een voor eigen rekening gebouwd pand aan de Oostzijde 397 te Zaandam. Het bedrijf houdt zich bezig met de aanleg van licht- en krachtstroominstallaties, datanetten en telefooninstallaties, inbraak- en brandbeveiligingsinstallaties, besturings- en zwakstroominstallaties, alsmede met handel in elektro-technische materialen. De juridische vorm veranderde in 1970 in NV in 1972 in BV en in 1990 als werkmaatschappij van B. Swart Beheer BV. Het arbeidsbestand ontwikkelde zich geleidelijk en bedroeg in 1990 32 man.

In 2010 verhuisde het bedrijf naar een groter pand aan de Rigakade in Amsterdam om verdere groei te kunnen realiseren. Vanaf 2011 werd de naam gewijzigd in Swart Installatietechniek BV om beter te kunnen aansluiten bij de huidige kernactiviteiten.

Swart Installatietechniek is specialist in uitvoering van complexe projecten op maat. Werkzaamheden vinden plaats in scholen, kantoren, winkels, utiliteit, industrie, (semi)overheid en bij netbeheerders van elektriciteit en gas. In het proces van ontwerp tot realisatie staat samenwerking met de klant centraal via een vaste contactpersoon, waardoor communicatielijnen kort zijn.

Medewerkers volgen in een eigen instructielokaal opleidingen en instructies van specialisten op het gebied van communicatie, veiligheid en technische ontwikkelingen. Swart werkt volgens de KOMO Certificeringen van de BRL 6000, is VCA gecertificeerd en de technici zijn BEI en VIAG gecertificeerd. Daarnaast is Swart aangesloten bij Uneto-VNI en worden de Algemene Leveringsvoorwaarden Installerende Bedrijven (ALIB 2007) gehanteerd.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/swart1.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)