tag:oostzaan

Backlinks

Dit is een lijst van pagina's die terug lijken te wijzen naar de huidige pagina.

 • Beuse, Pieterplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigBeuse, Pieter

  Purmerend 10 november 1933 - Purmerend 23 december 1999

  Piet Beuse, zoon van een kaashandelaar, burgemeester van Oostzaan van 1986 tot 1991. Voor zijn benoeming te Oostzaan was Beuse ingenieur, vanaf 1974 twaalf jaar PvdA-wethouder en locoburgemeester in groeikern Purmerend, met onder andere ruimtelijke ordening, woningbouw en stadsvernieuwing in zijn portefeuille.
 • Contactgroep Bedrijven Oostzaan (CBO)plugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigContactgroep Bedrijven Oostzaan (CBO)

  Contactgroep Bedrijven Oostzaan, opgericht in 1950, behartigt de belangen van ondernemers in Oostzaan. In het bijzonder zodra gezamenlijk optreden noodzakelijk blijkt. Circa 95 bedrijven zijn aangesloten bij de belangenorganisatie.

  economie oostzaan
 • Flens BVplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFlens BV

  Flens BV, Houtverwerkende Industrie te Oostzaan. Het bedrijf werd gestart door P. Flens in 1938. Hij installeerde in de schuur van het pluimveebedrijf van zijn vader enige houtbewerkingsmachines. In de beginperiode en de daarop volgende oorlogstijd hield men zich bezig met de productie van onder andere houten fietshandvatten, pedaalblokken enz. Na de oorlog werden er huishoudelijke artikelen gefabriceerd, zoals huishoudtrappen, broodplanken, kleine meubelen en kasten. Daarnaast werden …
 • Hofman-Poot, Willyplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigHofman-Poot, Willy

  Den Bosch 17 juni 1867 – Haarlem 2 mei 1952 Willy Hofman-Poot, eerste vrouwelijke wethouder van Oostzaan 1867-1952 Wilhelmina Anna (Willy) Hofman-Poot werd in 1919 de eerste vrouwelijke wethouder van Oostzaan voor de liberale partij
 • Hottentot, Gerritplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigHottentot, Gerrit

  Oostzaan, 8 mei 1815 - Oostzaan, 25 juni 1887

  Te Oostzaan woonde een visser, Gerrit Hottentot genaamd, een kloek gebouwde, fors gespierde man, die men het niet zou hebben aangezien, dat hij reeds 71 jaar telde. Hoewel hij het voor de broodwinning niet meer behoefde te doen, was vissen nog steeds één van zijn meest geliefde bezigheden en liefst vissen met verboden tuig. Nog maar kort geleden door de kantonrechter te Zaandam voor dergelijke overtreding veroordeeld, had hij echt…
 • Meijer, Janplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigMeijer, Jan

  (Amsterdam-Sloterdijk 1936)

  Raadslid en wethouder voor de Partij van de Arbeid in Oostzaan. Jan Meijer werd in maart 1973 raadslid. Voordien was de adjudant bij de gemeentepolitie in Amsterdam vier jaar secretaris van de afdeling Oostzaan van de PvdA.
 • Olievaten, de Drieplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigOlievaten, de Drie

  Oliemolen te Oostzaan, ook De Engelsman genoemd. Hij werd in 1640 voor Engelse rekening gebouwd; aanvankelijk was de bedoeling dat hij in Engeland zou worden neergezet. Dit was door de 80-jarige oorlog niet mogelijk. Daardoor heeft hij gestaan aan en ten zuiden van de Weerpadsloot. tussen de Watering en het dorp. Hij werd in of kort na 1814 gesloopt.
 • Reeling Brouwer, Pietplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigReeling Brouwer, Piet

  Alkmaar, 28 januari 1921 - Oostzaan, 15 maart 2005

  mr. Pieter Benjamin Johan (Piet) Reeling Brouwer, PvdA-Burgemeester van Westzaan van 1961 tot 1969 en Oostzaan van 1969 tot 1986. Piet Reeling Brouwer kwam na een studie Geologie en Rechten en een ambtelijke carrière in Wateringen en Renkum naar de Zaanstreek; in 1961 werd hij beëdigd als burgemeester van Westzaan. Aanvankelijk was hij voorstander van de samenvoeging tot Zaanstad; later zag hij deze meer als annexatie va…
 • Roels, Jan Pieterplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigRoels, Jan Pieter

  (Zaandam, 1913 - Oostzaan, 1976)

  Wethouder en raadslid te Oostzaan; bestuurslid van verscheidene plaatselijke sociaal-culturele organisaties. Jan Pieter Roels, kolenhandelaar in het dagelijks leven, werd in 1962 namens de PvdA wethouder te Oostzaan. Hij bleef dat tot 1974, in welk jaar hij de overstap maakte naar Gemeentebelangen, waar hij een van de oprichters van was. Voor deze partij bleef hij tot zijn overlijden in de raad zitten.
 • Slaper, deplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigSlaper, de

  Watermolen te Oostzaan. De grote achtkante bovenkruier werd gebouwd in 1651. Hij heeft gestaan aan het eind van de Watering, bij het Barndegat, en werd in oktober 1878 door brand verwoest, waarna herbouw volgde. Hij werd gesloopt in juni 1914.

  watermolen molen oostzaan
 • Smit, Jacobplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigSmit, Jacob

  (Oostzaan, 1913 - 1990)

  De laatste dijkgraaf van de Polder Oostzaan, meer dan 25 jaar bestuurder van deze polder. Jacob Smit, veehouder van beroep, kwam in het begin van de jaren '50 in het bestuur van de Polder Oostzaan. Bij het opgaan van deze polder in Het
 • Weerpadplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigWeerpad

  Voormalig (kerk)pad van de Oostzaner kerk naar de Zuiddíjk te Oostzaandam: te Zaandam draagt een kort deel van dit pad tussen Poelenburg en de sloot de Watering nog steeds deze naam. Te Oostzaan werd de naam veranderd in Kerkstraat en te Zaandam in P.J. Troelstralaan.