tweebeeke_marielle

Koog aan de Zaan 17 juli 1971

Mariëlle Tweebeeke, presentatrice, samenwonend en moeder van twee kinderen, startte in 1997 een bedrijf in werving en selectie van personeel na een studie Arbeid & Organisatie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 kwam zij in dienst van de Amsterdamse zender AT5 als verslaggever economie en later politiek verslaggever. Zij presenteerde daarnaast live interview- en discussieprogramma’s.

In 2007 volgde de overstap naar het RTL-nieuws waar zij de nieuws-uitzending van half acht presenteerde en werd ingezet als researchredacteur en verslaggever. Vanaf 6 september 2010 presenteerde zij namens de NOS het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

In 2010 stond zij tijdens een verkiezingsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen in de schijnwerpers toen Jan Peter Balkenende een vraag van haar over mogelijke coalitievorming met de woorden “U kijkt zo lief” beantwoordde. Het fragment werd gedurende het Gouden Televizier-Ring Gala gekozen tot TV-moment van het jaar 2010.

In 2012 streek zij de Sonja Barend Award op, vakprijs voor het beste televisie-interview waarin zij producent Reinout Oerlemans en het VU medisch centrum-bestuur over het controversiële RTL4-programma 'tussen leven en dood' interviewde waarbij patiënten bij de spoedeisende hulp met verborgen camera's werden gefilmd. Na het spraakmakende interview verdween het programma van de buis.

In 2013 veroverde Tweebeeke met Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan 'de Tegel', de jaarprijs voor de journalistiek.

Met oud-RTL-collega Rick Nieman interviewde zij kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima voorafgaand aan de inhuldiging op 30 april 2013.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/tweebeeke_marielle.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/16 11:14
  • door jan