Transportbedrijf R. Vels en Zn, uit Oostzaan, opgericht in 1931 door Remmet Vels sr., vóór de oprichting arbeider bij Viscoöperatie De Toekomst, een Oostzaans bedrijf dat visafval leverde aan Oostzaanse pluimveehouders. Hij nam rond 1931 ontslag, leende geld en kocht voor f200,- een tweedehands T-Ford waarmee hij kisten vervoerde voor pluimveehouders van en naar de markt in Purmerend. Ook het vervoer van vee en groenten behoorde tot zijn taken

De zoons Arian, Cor en Remmet Jr., werden al vroeg ingeschakeld. Meerdere auto’s volgenden, een Opel en een HUP-mobiel als taxi. Overdag was Remmet sr. vrachtwagenchauffeur, 's avonds taxichauffeur. In de oorlog werd overgeschakeld op paard en wagen.

Remmet sr. en zoon Arian droegen het bedrijf, bestaande uit twee auto’s, in 1955 over aan Remmet jr. Houthandel Buijs, Albert Heijn, eierhandel Lukken en de kabelfabriek in Amsterdam die de eigen wagens verkocht aan Vels, behoorden tot de vaste klantenkring. De juridische vorm werd in januari 1978 gewijzigd in vennootschap onder firma.

Ambacht

In 1992 nam zijn zoon Simon Cornelis Remmet de directeurszetel waar. Hij leidde het bedrijf met zijn vrouw Annie Bouma. Op 3 september 2007 kwam Linda Dekker in dienst bij Vels, aangenomen met het oog op overname in de toekomst, startte zij op de planning. In 2010 nam zij het transportbedrijf over dat bestond uit 12 werknemers, waarvan 10 chauffeurs, met zeven motorwagens en negen trekkende eenheden. Het bedrijf verhuisde naar bedrijventerrein de Ambacht. Al in 1976 nam Vels een optie op dit terrein, in 1996 mocht het bebouwd worden.

Vels Transport BV

Linda Dekker verhuisde het uit z’n jas gegroeide transportbedrijf Vels Transport BV na de eeuwwisseling naar het nieuw industrieterrein Bombraak te Oostzaan, met een betere aansluiting op de snelwegen A8/A10. De locatie biedt meerdere mogelijkheden om de klanten beter van dienst te zijn.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/vels.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)