Verkooporganisatie voor chemische grondstoffen, gevestigd aan de Zaanweg te Wormerveer. Het bedrijf werd opgericht in januari 1972 door Wacker-Chemie GmbH te München en handelsonderneming Jan Dekker, Adriana Anna (Ada)plugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigDekker, Adriana Anna (Ada)

(Zaandam, 1931)

Beeldend kunstenaar, leerlinge Rijksacademie Amsterdam, schilderes. In 1955 ontving Ada Dekker de Prix de Rome voor schilderkunst. Zij huwde met H. Boer en woonde en werkte in Den Haag, Rhenen en Maartensdijk.
bv te Wormerveer. Deze laatste fungeerde al tientallen jaren als vertegenwoordiger van de Duitse onderneming in Nederland. Wacker-Chemie Nederland is een volledige dochter en fungeert als verkoop- en handelsorganisatie in Nederland. Het assortiment omvat kunststoffen, zoals (vele soorten) pvc, polyvinylacetaat. siliconen, organische chemicaliën en tal van andere industriële grond- en hulpstoffen. Geografisch gezien richt men zich op de Nederlandse markt; het bedrijf bestrijkt de gehele industrie. De juridische vorm is vanaf de oprichting bv. Bij het bedrijf waren in 1991 15 personen werkzaam.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/wacker-chemie.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)