westerkoog

Woonwijk te Koog, eind jaren `70 aangelegd ten westen van de spoorlijn, naar de uitvoerende bouwmaatschappij dikwijls ten onrechte “Havezathe” genoemd. De aanleg van de wijk op die plaats was deels een gevolg van de inspanningen van de laatste burgemeester van Koog, R. van Zinderen Bakker, Rindert vanplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZinderen Bakker, Rindert van

Ter Apel 5 mei 1912 - 2 juli 1993

Burgemeester van Westzaan en de laatste burgemeester van Koog aan de Zaan. Rindert van Zinderen Bakker werkte voor de oorlog in Groningen en werd in 1939 aangesteld bij het kadaster in Alkmaar. Tijdens de oorlog was het echtpaar Van Zinderen Bakker onder meer betrokken bij de illegale bladen Robu en De Vrije Alkmaarder. In januari 1944 werd hij gearresteerd en gedeporteerd naar Dachau. Zijn vrouw en kind doken onder.
Bakker, die bebouwing langs de nieuwe Coentunnelweg doordrukte tegen de zin van onder meer de gemeente Zaandam in. In Westerkoog staan een winkelcentrum, een medisch centrum, een openbare bibliotheek en 2801 woningen (8225 inwoners in 1991).

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/westerkoog.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)