Krommenie, 23 februari 1932 - Haarlem 22 februari 2010

Beeldend kunstenaar, schilderijen, tekeningen en wandkleden. Wortel was een leerlinge van Gerrit Jan de Geusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigGeus, Gerrit Jan de

Noord-Scharwoude, 17 mei 1908 - Krommenie, 28 september 1975

Beeldend kunstenaar, kunstschilder, leerling van A. Verbeek, Cees Bolding en Harrie Kuyten. Gerrit Jan de Geus kwam ter wereld in Noord-Scharwoude, woonde en werkte vanaf 1932 in Krommenie waar hij in het huwelijk trad met Duif Aafjes. Zijn landschapstudies, portretten, figuren en interieurs dragen een sterk persoonlijke inslag door het expressionistische gebruik van sprekende kleuren.
. Zij woonde en werkte aanvankelijk in Krommenie, later in Haarlem.

Corrie Wortel heeft verscheidene succesvolle tentoonstellingen gehad. Dit resulteerde in 1969 onder meer in een reisbeurs naar Griekenland.

Corrie Wortel baseert haar pentekeningen op door haar bepaalde reeksen van getallen, die ze als meetpunten uitzet en vervolgens verbindt. Door uit te gaan van een zelfde reeks en de verbindingssystematiek te variëren ontstaan eindeloos veel variaties van verfijnde en gevoelige geometrische structuren.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/wortel.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)