Wormerveer, 24 maart 1947 - Zaandam, 1 februari 2019

Fred Wouda, laatste voorzitter van voetbalvereniging QSC, speelde een actieve rol in het tot stand komen van de fusie met WFC in 2003 tot het huidige Fortuna Wormerveer. Sinds de fusie was hij hét gezicht van de club qua accommodatiebeheer. Onder zijn leiding is het Wateringcomplex vrijwel geheel op de schop gegaan qua velden, opstallen en randgebieden. Daarnaast was hij actief als scheidsrechter en verrichte hij vele hand- en spandiensten. Wouda, in zijn jonge jaren talentvoller schaatser dan voetballer, was een op-en-top clubman. In 2009 werd hij tot erelid van Fortuna Wormerveer benoemd.

Wouda was gedurende jaren kapitein op zijn tjalk 'De Verwisseling' aan de Veerdijk waarmee hij bij de intocht van Sinterklaas in Wormerveer assisteerde. Een door hem gerestaureerd schip waarmee hij met zijn echtgenote Diny grote delen van Europa doorkruiste. Ook nam hij met zijn tjalk deel aan 'Zingen op de Zaan' waarmee hij in 2009 25 Compagniezangers uit Medemblik vervoerde.

In 1982 nam Fred Wouda het initiatief om een door hem gerestaureerd uurwerk, afkomstig uit de hervormde kerk van Uitgeest, in de klokkentoren van de voormalige rijstpellerij Hollandia aan de Veerdijk te plaatsen. Hij fungeerde daar als tweede huismeester voor storingen en hielp bij verbouwingen aan het pand.

Fred Wouda overleed 1 februari 2019 op zeventigjarige leeftijd na een kort ziekbed.

Bekijk hier een portret, uitgezonden door RTV Zaanstreek, over de activiteiten van Fred Wouda bij Fortuna Wormerveer.

Dag Zonnestraaltjes!

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/wouda_fred.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)