Geïllustreerd weekblad voor de Zaanstreek en Waterland, uitgegeven tussen 1927 en de Tweede Wereldoorlog, door de Zaanlandsche Uitgeversmaatschappij voorheen E.N. Smit Ez. in Zaandam. Wanneer de uitgave werd gestaakt is niet bekend. In 1938 bestond het blad nog.

Ook na de oorlog verscheen een blad de Zaan, nu echter als maandblad en als gezamenlijke uitgave van de Zaanlandsche Stoomdrukkerij v/h E.N. Smit en de Zaandamse Gemeenschapplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZaandamse Gemeenschap, Stichting

Overkoepelende stichting van sociale en culturele verenigingen en organisaties in Zaandam, die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. Zoals onder het trefwoord Gemeenschap is aangegeven, ontstond na de bevrijding in 1945 in vele gemeenten de behoefte om de in de bezettingsjaren gegroeide nieuwe gemeenschapszin om te zetten in een vaste samenwerking van de sociale en culturele verenigingen en organisaties.
. Dit blad, dat in een oplage van 11.000 exemplaren huis-aan-huis in Zaandam werd verspreid, gaf sociale en culturele voorlichting. De uitgave werd in 1949 gestaakt.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/zaan_weekblad.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)