zaanse_golf_club

Zaanse Golf Club

Golfbaan van de Zaanse Golf Club, gelegen aan de Zuiderweg 68 te Wijdewormer. De baan is nauw verweven met het verleden van de Zaanstreek. De 18 holes golfbaan ligt in een prachtig natuurgebied met rondom eeuwenoude weidse polders.

De baan ligt vier meter onder zeeniveau in de Wijdewormer, een polder die in 1626 werd drooggemalen met behulp van talloze windmolens. De holes van de 'oude negen' liggen rondom een diep meer, dat is ontstaan na een dijkdoorbraak in 1825. Nog is te zien dat vóór de aanleg van de door Gerard Jol ontworpen golfbaan, het meer dienst deed als natuurzwembad Wijdewormer, in de volksmond het Wormerbad. Na sluiting in 1987 werd de omgeving van het voormalige natuurbad aangepast voor de aanleg van de golfbaan.

De walvissen in het clublogo verwijzen naar de rijke historie die de streek heeft met de walvisvaart in de 17e en 18e eeuw in de Noordelijke IJszee. Op de massieve ringdijk bevinden zich maar liefst vijf van de afslagplaatsen, die elk interessante hoogteverschillen en imposante vergezichten opleveren.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/zaanse_golf_club.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)