zaanse_regenboog

De Zaanse Regenboog is juni 2018 gestart als LHBTIQ+ belangenvereniging en op 7 oktober 2019 officieel een stichting geworden.. Doelstelling is het geven van voorlichting, organiseren van activiteiten en het verspreiden van informatie over de LHTBIQ+ gemeenschap. De letters staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer, de plus staat voor alle seksuele en genderidentiteiten.

De Zaanse Regenboog komt voort uit het voormalig LHBT Netwerk Zaanstad (2016–2018) en organiseert activiteiten als Het Zaanse Regenboog Café 50+, een maandelijkse netwerkborrel samen met Het roze olifantje Dames diner Club en er is initiatief genomen om een Zaanse Regenboogweek met afsluitende Zaanse Regenboogparade te organiseren onder de naam ZaanPride.

Een andere belangrijke nieuwe ontwikkeling is het opstarten van een politieke werkgroep om LHBTIQ+ belangen meer op de politieke agenda van Gemeente Zaanstad te plaatsen. Dit resulteerde in een Regenboognota die op 23 oktober 2020 aan de gemeente is gepresenteerd. De Zaanse Regenboog streeft naar een open cultuur en veilig leefklimaat in Zaanstad, waarin iedereen zich thuis voelt.

Het bestuur van de stichting bestond in 2020 uit: Frankie Vos, Voorzitter, Coby Voorn, Secretaris en Siep Goedhart, Penningmeester.

Externe link

Website van De Zaanse Regenboog

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/zaanse_regenboog.txt
  • Laatst gewijzigd: 2021/09/30 13:54
  • door dezaanseregenboog