burgzorg_mitchell

Zaandam, 25 juli 1987

Mitchell Burgzorg, voetballer en rapper onder de naam Priester, belandde via Hellas Sportplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigHellas Sport Combinatie

Hellas Sport Combinatie is een amateurvoetbalclub uit Zaandam. Het eerste elftal van de club speelt in de derde klasse zaterdag (seizoen 2017/18).

In 1990 spraken de beide ledenvergaderingen van ZVV en ZFC zich uit voor een fusie tussen beide verenigingen. Dit leidde tot de oprichting van de huidige Hellas Sport Combinatie. Als oprichtingsdatum werd die van de oudste vereniging van de Zaanstreek aangehouden, 25 augustus 1900. ZVV verhuisde met de fusie in 1990 naar de l…
bij Ajax waar hij na de jeugdopleiding moest vertrekken. Zijn carrière verliep via HFC Haarlem, waar hij in 2006/07 debuteerde in de Eerste divisie en het beloftenelftal van NEC. Zijn eredivisie-debuut volgde op 25 januari 2009 tegen Vitesse. In 2010 besloot NEC het contract met Burgzorg niet te verlengen waarna hij op proef bij AGOVV speelde, hetgeen geen contract opleverde.

Vanaf 15 januari 2011 speelde Burgzorg bij Almere City. In mei 2012 kwam de Bulgaarse landskampioen PFK Ludogorets in beeld waarmee hij direct de Bulgaarse Supercup veroverde. November 2013 raakte hij aan het hoofd gewond door stenen gooiende Beroe Stara Zagora-fans die de training van Ludogorets meenden te moeten verstoren voor een onderling bekerduel. In juli 2015 bleek dat het incident vanuit zijn club in de media nogal was opgeklopt.

Halverwege 2014 tekende hij bij Slavia Sofia maar liet zijn contract datzelfde jaar ontbinden vanwege salaris-perikelen. Juli 2015 keerde hij terug bij Almere City FC, waar hij in augustus een contract voor één jaar tekende.

Als rapper werkte Burgzorg onder de naam Priester met diverse bekende artiesten als Ali B, Keizer en Gio, Brainpower & Excellent en Soufiane Touzani samen.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/burgzorg_mitchell.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)