Eurocol BV, produktie- en verkoopmaatschappij van vloerbedekkingslijmen, vochtisolaties, egaliseermiddelen, tegel- en bouwpasta's en voegproducten te Wormerveer. Het bedrijf is ontstaan uit de voormalige Nederlandse Linoleumfabriek, thans Forbo Krommenie bv te Krommenie, het maakt deel uit van het internationale Forbo-concern.

Initiatiefnemer tot de oprichting in 1972 was Ir. J.C. Kaars Sijpesteijn, die eerder in vele leidende functies was betrokken bij de geïnternationaliseerde linoleumindustrie. Voor het leggen van vloerbedekking wordt sinds de jaren '60 in toenemende mate gebruik gemaakt van lijmen en egaliseermiddelen. Vanuit de Forbo-groep werd onderkend dat de productie en levering hiervan een bedrijfsbelang is voor een fabrikant van vloerbedekking, maar dat onderbrenging in een afzonderlijke onderneming betere marktkansen zou scheppen.

Ir. Kaars Sijpesteijn, de 80 reeds gepasseerd, achtte het opzetten van zo'n onderneming een uitdaging en gaf het bedrijf gestalte. Directeur werd zijn secretaris J. Westerman Holstijn.

Eurocol voert thans een breed assortiment, ook voor branches buiten de vloerbedekkingsindustrie en voor een groeiende internationale markt. Bij het bedrijf, gevestigd op de grens van Wormerveer en Krommenie, werken ongeveer 95 personen (1991).

De omzet bedraagt circa f 50 miljoen; een kwart van de productie wordt ge├źxporteerd.

Lees hier meer over de historie van Forbo Eurocol Nederland B.V.

  • eurocol.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/10/04 13:23
  • door kelvin