hondema

Bouwbedrijf Gebroeders Hondema B.V. dat sinds 2001 is gevestigd in Wromer. Daarvoor was het bedrijf gevestigd in Krommenie, eerder: Gebr. J. & A. Hondema, Krommenie, Snuiverstraat 6. Het bedrijf werd opgericht in mei 1922 door Jelle Hondema. Aannemers- en timmerbedrijf, het kopen en exploiteren van onroerende zaken, de handel in- en het vervoer van bouwmaterialen en hetgeen aan één en ander verwant is.

In 1960 werd de firma C. Gorter Dzn in Krommenie, opgericht in 1887, voortgezet door Bouwbedrijf Hondema met als verkoopnaam Gorter Krommenie. In 1980 wijzigde de verkoopnaam in Hondema Branddeuren. Hondema Branddeuren, specialist in brandschuifdeuren, is een dochteronderneming van Hodor Holding BV. Het bedrijf beschikt over TNO-rapporten en is lid van de Metaalunie en BBN. In 2001 verhuisde de onderneming vanuit Krommenie naar een productiehal aan de Koetserstraat te Wormer.

Het bouwbedrijf aan de Weverstraat 1a in Krommenie, houdt zich bezig met woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud en reparatie. De juridische vorm werd in 1972 omgezet van NV in BV. Bij Hondema waren in 1991 10 personen in dienst.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/hondema.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)