inpako

Verpakkings- en afwerkingsbedrijf te Assendelft. Inpako, aanvankelijk Inpaco, werd in 1962 door de voormalige bedrijfschef van Onrust & Hoorn, F. Bruins, begonnen. Met twee medewerkers verpakte hij in de voormalige klompenhal van Zaman aan de Oostzijde in Zaandam, rijst en gries voor Wessanen.

In 1967 verhuisde het bedrijf naar de voormalige Asmeta-fabriek aan de Dorpsstraat te Assendelft. In 1978 kwam een nieuw pand aan de W. Sijpesteijnstraat in Assendelft gereed. Inpako specialiseerde zich in handmatig en dus arbeidsintensief verpakkings-, afwerkings- en assemblagewerk. Het assembleren van luidspeakerboxen is één van de activiteiten.

Sinds de overname van Muskopak uit Wormer in 1988 heeft Inpako drie productielijnen: Inpako bv, Muskopak bv (machinehandel, Wormer) en Houtspecials bv (ontwikkeling van permanente displays).

In 1991 had men de beschikking over een pand van 6000 vierkante meter aan de Industrieweg te Assendelft en waren er 50 vaste medewerkers, 20 uitzendkrachten en 80 thuiswerkers in dienst.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/inpako.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)