Uitzendorganisatie, van 1971 tot de overname in 1979 gevestigd te Zaandam. In 1968 werd te Amsterdam Bureau Interlance opgericht, dat in november 1981 door Alexander A. Hinze (Aalsmeer 1941) werd overgenomen en als “Interlance Uitzendburo bv en “Interlance Jobs Office bv werd gevestigd aan de Peperstraat te Zaandam; het kantoor aan de Sarphatistraat te Amsterdam werd filiaal. De onderneming breidde zich snel uit en opende in vijf jaar een twintigtal vestigingen, onder meer te Breda, Hengelo, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Amsterdam. Interlance Uitzendburo bv en Interlance Jobs Office bv maakten beide deel uit van de grotere Hinze-organisatie, waartoe ook Interhostess bv (opleiding), Caral Automatisering bv, Caral Consulting bv (head-hunting) en Caral Administratie bv behoorden.

In mei 1979 trad Hinze terug als directeur. In oktober 1979 werd een overeenkomst gesloten met Vedior Holding, onderdeel van de Vendex-groep. Interlance had toen 38 vestigingen, waar circa 130 mensen in vaste dienst werkten. De overname door Vedior werd begin 1980 geëffectueerd. Aanvankelijk veranderde er weinig in de organisatie, maar in oktober 1982 verdween de naam Interlance (door samenvoeging met Uitzendburo Evro ontstonden Vedior l en II) en werd het hoofdkantoor uit Zaandam naar Almere verplaatst; het kantoor aan de Peperstraat werd een filiaal van Vedior Uitzendbureau bv.

Hinze werd commissaris van deze organisatie en richtte daarnaast Axis Holding bv, Axis Beheer bv en Axis Sport bv op. Interlance was van 1971 tot 1982 sponsor van volleybalclub Zaan'69, die tussen 1975 en 1980 bij de landelijke top hoorde. Het uitzendbureau verwierf hiermee (zeker in de Zaanstreek, maar ook daarbuiten) een grote naamsbekendheid. Zie: Volleybalplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigVolleybal

Sport, waarbij twee door een net gescheiden teams van zes spelers proberen de bal op de vloer van elkaars speelhelft te krijgen.

De sport werd in 1895 bedacht door William G. Morgan, leider van de Young Men Christian Association in Massachusetts. In 1925 bracht pater S. Buis na een bezoek aan Illinois volleybal naar Nederland, maar de beoefening van de sport bleef beperkt tot enkele missiehuizen en seminaries. Grote bekendheid kreeg volleybal in 1945 na demonstraties van in ons land …

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/interlance.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:09
  • (Externe bewerking)