Zaandam

Marcel Joosen studeerde in 1982 af voor het hoofdvak piano. Aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam studeerde hij koordirectie bij Jan Pasveer en behaalde het diploma uitvoerend musicus in 1983. Sedertdien is Marcel Joosen werkzaam bij de FluXusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFluXus

Het FluXus-logo uit 2001 De Zaanstreek maakt in 2001 kennis met een nieuwe stroming: FluXus, Centrum voor de Kunsten waar behalve muziekonderwijs, -beoefening en -uitvoering, ook in ruime mate cursussen en workshops met betrekking tot beeldende kunsten en theaterkunstuitingen op het (les)programma staan. Het centrum richt zich tevens op fotografie, dans, musical, proza en poëzie.
centrum voor de kunsten Zaandam, afdeling muziek, als docent piano, musical en eigentijdse zang.

Hij voert directie over Toonkunstkoor Alkmaar, Soli Deo Gloria Hoorn, Stem en Snaren Enkhuizen en het Pauluskoor Amstelveen. Onder zijn leiding werden onder meer uitgevoerd: A Child of Our Time van Tippett, Ein deutsches Requiem van Brahms, het Requiem van Verdi, Mozart en Bruckner, het Stabat Mater van Dvořák en Rossini, het Weihnachts-Oratorium van Bach, The Armed Man: A Mass For Peace van Jenkins, The Music Makers van Elgar, Le Roi David van Honegger, de Hohe Messe van Bach, Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams, de Messe Solennelle van Gounod, de Messiah van Händel en onlangs de Carmina Burana van Orff.

Naast het oratoriumwerk verleende Joosen ook zijn medewerking aan bijzondere projecten als scratchdagen in Amstelveen en Enkhuizen waar meer dan 400 zangers aan deel namen. Hij organiseerde concerten in Boedapest, Berlijn en Praag, waar hij onder meer het Requiem van Mozart en Die Schöpfung van Haydn uitvoerde. Ook leidde hij een uitvoering van vier koren in het Koninklijk Concertgebouw. Hierbij werden Puccini's Messa di Gloria en het Stabat Mater van Rossini uitgevoerd.

Enkele leerlingen van Marcel Joosen:

Daphne Groot, musicalactrice,

Rosalie de Jong, musicalactrice,

Daphne Keune, pianiste & docente,

Sharifa Smith, musicalactrice,

Ruth Thomassen-Djatmiko, pianiste

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/joosen_marcel.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)