fluxus

Het FluXus-logo uit 2001

De Zaanstreek maakt in 2001 kennis met een nieuwe stroming: FluXus, Centrum voor de Kunsten waar behalve muziekonderwijs, -beoefening en -uitvoering, ook in ruime mate cursussen en workshops met betrekking tot beeldende kunsten en theaterkunstuitingen op het (les)programma staan. Het centrum richt zich tevens op fotografie, dans, musical, proza en poëzie.

FluXus ontstond uit een fusie van de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek, Komma en Kunst In School. FluXus, genoemd naar de gelijknamige kunststroming uit de jaren 60 waarmee men De Kunst en het brede publiek weer dichter bij elkaar poogde te brengen. FluXus wil hier met haar activiteiten concreet invulling aan geven.

Plaats van handeling is de voormalige, in 1991 geopende en nieuw gebouwde Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek aan de Westzijde 148 in Zaandam, het Beeldend en Theater, voorheen Komma, aan de Klaas Katerstraat en een locatie aan het Hof van Zaenden te Zaandam.

De organisatie beheert een Stichting Instrumentenfonds Zaanstreek die het muziekonderwijs bij FluXus toegankelijk maakt voor alle groeperingen in de gemeente Zaanstad door middel van verhuur van studie-instrumenten.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/fluxus.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)