Drukkerij, Zeemansstraatplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZeemansstraat

Straat in Zaandam (West), van de Westzijde lopend tot het Rustenburg. De huidige Zeemansstraat is een samentrekking van het 'Seemanspadt' met het noordelijk ervan gelegen Schapenpad. Dit tweede pad was genoemd naar de in het veld staande houtzaagmolens Het Jonge Schaap, Het Witte Schaap en Het Grote Schaap. Tussen beide paden lag de Noordersloot, die in 1892 na 17 jaren van strijd, gedempt werd. Daarna werden de beide paden samengevoegd.
24, Zaandam. Opgericht in september 1985 door André van Daalen en Jaap Ronday, grafici die elkaar kenden vanuit een eerdere werksituatie en op eigen gelegenheid begonnen in de voormalige drukkerij Stuurman, Reinierplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigStuurman, Reinier

Zaandam, 6 december 1900 - Laren, 12 september 1984

Reinier Stuurman, beeldend kunstenaar, kunstschilder, aquarellist, tekenaar en houtgraveur. Rein Stuurman kreeg lessen van Cees Bolding en Willem Jansen en bekwaamde zich verder aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst en aan de Hendrick de Keijserschool te Amsterdam. Hij begon als illustrator van kinderboeken, maar kreeg later grote bekendheid door zijn nauwkeurige afbeeldingen van vogels.
aan de Zeemansstraat in Zaandam.

Uitgangspunt was de vervaardiging van kwaliteitsdrukwerk, waarbij de economische markt gevormd werd en wordt door reclamebureaus en -afdelingen van grote industrieën. Na een jaar werd een omzetgroei bereikt van 30 procent. In de eerste jaren werd in vijf drukpersen geïnvesteerd. De als bv opgezette onderneming financiert haar investeringen uit eigen middelen. In 1989 volgde de verhuizing naar een nieuw gebouwd en ingericht pand in de Zaandammer Polder. Bij het bedrijf waren in 1991 26 personen in dienst. De omzet bedroeg in 1990 circa 9,5 miljoen gulden.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/kwak4.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)