lucifer

Lucifer, Zaanse popgroep, opgericht in 1972, bestond aanvankelijk uit Margriet Eshuijsplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigEshuijs, Margriet

Zaandam, 14 oktober 1952

Margriet Herma Eshuijs, popmuzikante, zangeres en componiste met landelijke bekendheid, docente aan enkele muziekinstellingen. Margriet Eshuijs groeide op met muziek, haar ouders beheerden een muziekwinkel annex muziekschool. Op haar 9e begon zij als gitariste in het bandje The Bright Stars.
, Dick Buysman en Hennie Huismanplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigHuisman, Hennie

Zaandam, 18 juni 1951

Hendricus Josephus Antonius (Hennie) Huisman, presentator van televisieprogramma's en oorspronkelijk drummer. Voor zijn presentatiewerk ontving hij tweemaal de Televizierring, de belangrijkste tv-publieksprijs. Hennie Huisman speelde als drummer in verscheidene bandjes, vanaf zijn tiende jaar. In 1975 was hij drummer in de band Lucifer (zie:
en kende in de jaren '70 een grote populariteit. Na een jaar werd de groep versterkt met Hans Vermeulen. Deze produceerde onder meer de hitsingles House for sale en Scarlet lady. De eerste langspeelplaat 'As we are' werd goed ontvangen. De band maakte vervolgens een aantal buitenlandse tournees en werd in 1976 tot een kwintet uitgebreid. Een aantal bandleden splitste zich in 1977 af en vormde de band Match. Lucifer onderging in 1977 en 1978 verscheidene wijzigingen. Het uittreden van Margriet Eshuijs in 1978, om een solo-carrière te starten, betekende het feitelijke einde van de band. De band Match, met de drie voormalige Lucifer-leden Hennie Huisman, Julio Wilson en Job Netten, kende in korte tijd vele personele wijzigingen en werd begin jaren '8O opgeheven.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/lucifer.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)