Zaandam, 16 oktober 1967 - 31 december 2017 Bart Lust, trombonist, begon als elfjarige in 1978 bij de Muziekschool Zaandam, het latere FluXusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFluXus

Het FluXus-logo uit 2001 De Zaanstreek maakt in 2001 kennis met een nieuwe stroming: FluXus, Centrum voor de Kunsten waar behalve muziekonderwijs, -beoefening en -uitvoering, ook in ruime mate cursussen en workshops met betrekking tot beeldende kunsten en theaterkunstuitingen op het (les)programma staan. Het centrum richt zich tevens op fotografie, dans, musical, proza en poëzie.
, bij de trombonisten Bernard Hunnekink en Hans van Balen en in de workshops van Nol Sicking waarna hij op het Hilversums Conservatorium jazztrombone ging studeren bij Bart van Lier. In 1995 behaalde Lust zijn masters aan de University of Miami.

Na zijn cum laude afstuderen kreeg hij in New York les van Steve Turre, Slide Hampton, Jimmy Knepper, Conrad Herwig en Ed Neumeister. Tijdens zijn verblijf in New York werd hij uitgenodigd om aan de University of Miami in de Concert Jazz Band te komen spelen en om daarbij het Master's Program te volgen.

Bart Lust was trombonist bij New Cool Collective Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Holland Big Band en ook als componist en bandleider actief op de Nederlandse jazzpodia met zijn Bart Lust Quintet waarmee drie CD's verschenen: Don't Touch the Bell, Circuits en Make Me An Offer.

Hij speelde na zijn trombone-studie's in New York en Miami in de band van Ruben Hein, Rumbata, Fra Fra Big Band, Tetzepi en als freelancer bij onder andere Metropole Orkest, Jazzorchestra of the Concertgebouw, Willem Breuker Kollektief, Gerardo Rosales, Young Sinatra's, Captain Hook, en Orkater. Lust gaf les bij het Kopercollectief (trombone, tuba, euphonium).

Bart Lust overleed op 31 december 2017 na een kort ziekbed op vijftigjarige leeftijd.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/lust_bart.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)