De houthandelaar Jacob Kaan liet dit houten herenhuis in 1850 bouwen op de kop van de zojuist aangelegde Marktstraat in Wormerveer. Zijn aanvankelijk florerend bedrijf ging failliet en Remmert Laan kocht het huis in 1881 voor zijn 21-jarige dochter Cornelia, toen zij zich verloofde met de sedert 1879 te Wormerveer gevestigde arts dr. Pieter Cornelis Korteweg. Korteweg genoot vooral bekendheid als malariaspecialist. Hij was de oprichter van het inmiddels weer gesloopte gemeenteziekenhuisplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigGemeenteziekenhuis Wormerveer

Het in 1905 geopende Gemeenteziekenhuis aan de Paul Krugerstraat te Wormerveer Het Gemeentelijk Ziekenhuis in Wormerveer werd gebouwd in 1905 dankzij de inspanningen van huisarts P.C. Korteweg. Het ziekenhuis bestond bij opening uit twee kamers met zes bedden, een eenpersoonskamer en een operatiekamer. Het functioneerde als ziekenhuis tot 1968, daarna nog tien jaar als kraamkliniek; de polikliniek functioneerde daarna als dependance van De Heel.
in 1904 aan de Paul Krugerstraat. Het Doktershuis is door Korteweg ook van een zijuitbouw, een praktijkruimte en een serre voorzien in 1890.

Lees meer over het Doktershuis bij de Historische Vereniging Wormerveer.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/marktstraat_91.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)