prins_willem

(Zaandam 1891-Utrecht 1968)

Bestuurder van verschillende verenigingen op 't Kalfplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKalf, 't

Buurtschap, wijk van oostelijk Zaandam, in de jaren zeventig van de 20e eeuw aanzienlijk uitgebreid door nieuwbouw onder de naam Plan Kalf.

Tot de buurtschap 't Kalf werd vroeger ook Haaldersbroek gerekend, dat door een brug over de Braaksloot met 't Kalf verbonden is. Beide, dus zowel 't Kalf als Haaldersbroek, behoorden vanouds tot het zogenoemde Haler vierendeel van de
te Zaandam, die in verband met zijn vele activiteiten bekend stond als 'de burgemeester van 't Kalf'. Willem Prins was 35 jaar achtereen voorzitter van zowel voetbalvereniging RCZ als de toneelverenigingplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigToneel

Door de eeuwen heen hebben beroepsgezelschappen in de Zaanstreek gespeeld. Niet alleen gaven zij voorstellingen op kermissen, met een eigen theater of tent, maar ook in zalen, zoals De Waakzaamheid in Koog en De Jonge Prins in Wormerveer. Met de komst van theater De Speeldoos te Zaandam ( 1970) is er in de Zaanstreek een regelmatig aanbod van kwalitatief goed beroepstoneel.
'Onder Ons', 20 jaar voorzitter van IJsclub 't Kalf en (naast andere functies) bestuurslid van TOV, een organisatie die ontspanning - vooral in de vorm van bejaardentochten - bood aan 'thuiszittende ouden-van-dagen'.

Prins kreeg ook bekendheid als beheerder van de speeltuinvereniging en ontspanninsgebouw 'Ons Aller Belang' op 't Kalf.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/prins_willem.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)