Machine- en apparatenfabriek te Zaandam. Het bedrijf werd in 1947 opgericht en kreeg de naam van de twee oprichters. Vanaf het begin van de jaren '70 werd de directie door J. Woestenburg alleen gevoerd, tot hij in 1985 overleed. Het bedrijf is gevestigd aan de Houthavenkade te Zaandam, waar in 1970 een nieuw kantoorpand in gebruik werd genomen. Dit werd verlaten nadat het bedrijf in 1990 het leeggekomen grote pand (7500 m2) van vertrekkend buurman Tot + Beersplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigTot + Beers bv

Bedrijf in de elektrotechniek en de meet- en regeltechniek, gevestigd te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht in 1945 door elektromonteur Klaas Beers (1906-1962) en ankerwikkelaar Klaas Tot (1918-2000), die begonnen op de zolder van het huis van Tot aan de Savornin Lohmanstraat te Zaandam. Het duo kende elkaar al jaren, werkten samen bij het Zaandamse installatiebedrijf Redelaaren en hielden ook in de oorlogsjaren contact met elkaar. Het beginkapitaal bedroeg twee keer f 40.
had aangekocht.

Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met de vervaardiging van onderdelen voor waterzuiveringen, machineframes en pijpleidingen, alsmede constructiewerk in staal en roestvrijstaal en ketelbouw. Midden 1990 werd bekend gemaakt dat onderhandelingen werden gevoerd over overname van de aandelen door de Hollandse Constructie Groep (een werkmaatschappij van de Hollandse Beton Groep). Bij Woestenburg & Van der Meer waren toen circa 130 werknemers in dienst.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/woestenburg.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)