zaanvizier

ZaanVizier

Huis-aan-huisblad vanaf 1975, verspreid in de Zaanstreek

De Echo, een gratis huis-aan-huisblad in Amsterdam, uitgegeven door De Telegraaf, verscheen in 1975 onder de naam 'ZaanVizier' als onderdeel van De Holland Combinatie in de Zaanstreek. Het eerste exemplaar rolde op 17 april 1975 van de persen in een oplage van 50.000 exemplaren voor Zaanstad en omgeving. Het blad kreeg een eigen redactie en werd gepousseerd via een reclamecampagne door De Telegraaf. Directeur van Zaanvizier werd Henk Cobelens, die 20 jaar lang de Zaanse Gezinsbode heeft geleid.

Het Zaanvizier ondervond in de Zaanstreek een forse concurrentie. Zo gaf de Kennemer BV in Beverwijk de Zaanse Gezinsbode in een oplage van 43.000 exemplaren uit en gaf de Typhoon wekelijks een huis-aan-huisblad uit voor de Zaanstreek.

Adjunct-directeur Van den Berg van de Kennemer, eerder tien jaar aan de Echo verbonden, waarvan twee jaar als verkoopleider en verantwoordelijk voor de Zaanse Gezinsbode, meende echter niet bang te zijn voor de concurrentie van de Echo.

Van den Berg vond het frappant dat in alle gebieden waar De Kennemer concurrentie kreeg, de oplage alleen maar is gestegen. 'Door zo'n nieuwkomer, worden de medewerkers weer wakker en in zoverre is een concurrent wel gunstig', aldus Van den Berg.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/zaanvizier.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:09
  • (Externe bewerking)