heijnis_aafje

Krommenie 2 mei 1924-16 december 2015

Altzangeres van internationale vermaardheid. Studeerde onder andere bij Aaltje Noorderwier-Reddingius, Laurens Bogtman en Cor Kee (theorie). Anthon van der Horst introduceerde haar in het concertleven, waarna zij een snelle carrière maakte als liederen- en oratoriumzangeres. Begeleid door onder andere Johan van den Boogert, Felix de Nobel en Erwin Gage, gaf zij een groot aantal liederenrecitals, waarop ook vele liederen van Nederlandse componisten voorkwamen.

In binnen- en buitenland trad zij op onder vele beroemde dirigenten. Zij trad ook ettelijke malen op als soliste bij Zaanse koren. In 1961 ontving zij de Miss Harriet Cohen International Music Award voor haar interpretatie van Engelse volksliederen. Van 1969 tot 1984 was zij als hoofdvakdocente verbonden aan het Conservatorium te Arnhem. Daarna gaf zij privé-les.

Op 16 december 2015 overleed Aafje Heijnis in haar woonplaats Huizen. In 1997 sprak Bas van Putten haar voor Vrij Nederland uitgebreid. Een interview, over haar liefde voor het zingen, geloof en eenvoudige komaf.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/heijnis_aafje.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)