inmerc

Bureau voor projectontwikkeling van boeken en andere, voornamelijk grafische producties, gevestigd te Wormer. Onderdeel van de Mercurius-groep te Wormerveer. Inmerc werd in 1972 opgericht door de toenmalige directie van BV Kunstdrukkerij Mercurius-Wormerveer, in samenwerking met Klaas Woudt.

Opzet was de stichting van een servicebureau voor uitgevers en het bedrijfsleven. Dit ten behoeve van het maken van bijvoorbeeld gedenkboeken en verzorgen van promotionele uitgaven. Na aan het Zuideinde te Wormerveer te zijn begonnen met twee parttime krachten, breidde het bureau zich gaandeweg uit. Begin jaren '80 werd verhuisd naar een nieuw pand in Wormer.

Inmerc levert aan een groep cliënten de ideeën en de uitwerking daarvan voor complete boeken; zowel de research als het contracteren van een of meer gekwalificeerde auteurs, illustratoren en fotografen. Bovendien wordt de vormgeving in eigen huis dan wel door zelfstandige ontwerpers verzorgd en de technische realisatie begeleid. Hoewel deze boekproducties hoofdzaak zijn, houdt men zich daarnaast bezig met het bedenken van reclame-acties en -artikelen, voor bijvoorbeeld PTT, het Zuivelbureau en bank- en andere instellingen.

Toen in de jaren '70 en volgende de 'boeken van de maand' grote populariteit en forse oplagen behaalden, had Inmerc een opmerkelijk aandeel in de ontwikkeling daarvan. Ook werden boekenweekgeschenken en premieboekjes voor de kinderboekenweek bedacht en uitgevoerd. Eind tachtiger jaren was het vergelijkbare bedrijf Trendbook International uit Maarssenbroek met vijf medewerkers overgenomen en onder eigen naam tezamen met Inmerc voortgezet.

Uitgeverij Inmerc BV te Wormer staat in 2017 te boek als Postorderboekhandel.nl

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/inmerc.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)