kramer_adriaan

Zaandam 1 december 1977

Adriaan Kramer groeide op in Koog aan de Zaan. Als elfjarige meldde hij zich als lid van het Zaandijks Fanfare Corps. Zijn instrument was de bugel, hij kreeg les van Arnold van ’t Ent, docent klein koper. Na vier jaar verruilde hij de bugel voor de trompet nadat hij zich realiseerde in de muziek verder te willen. Na het behalen van het HAVO-diploma in 1994 aan het Pascal College Zaandam, werd Adriaan aangenomen in het eerste jaar van het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg les van Peter Masseurs. Kramer rondde zijn trompetstudie eerste fase, voorheen het diploma docerend musicus, af in 1999 en de tweede fase, voorheen de kwalificatie uitvoerend musicus, in 2001.

Tijdens en na zijn conservatoriumtijd speelde Adriaan in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en met enige regelmaat als invaller bij onder andere de Marinierskapel, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, de musicals Elisabeth en Titanic, het Nederlands Kamer Orkest en het Residentieorkest. Ook was hij solist met het strijkorkest van de Holland Music Sessions in het Concertgebouw te Amsterdam. Verder heeft hij masterclasses gevolgd bij Doc Severinsen en Bobby Shew.

Sinds 1999 is Adriaan 1e trompettist bij Holland Symfonia te Amsterdam, de nieuwe naam voor het Nederlands Ballet Orkest.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/kramer_adriaan.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)