Internationaal verhuisbedrijf aan de Zaanweg in Wormerveer. Het bedrijf werd in 1931 door A. Mulder opgericht onder de naam Goederenvervoer Mulder.

Hij begon met een auto aan zijn eerste order, het vervoeren van materiaal voor de aanleg van de Provincialeweg van Koog aan de Zaan naar Zaandam. In 1932 kwam er een tweede auto bij. Naast het vrachtrijden begon Mulder ook met de verkoop van zand, grind, tegels en gresbuizen. De vrachtrijderij bleef tot 1934 bestaan. Door de felle concurrentie stagneerde de verkoop van bouw materialen en werd het bedrijf meer een transportonderneming.

Op het eiland Vlieland werd een filiaal opgericht. Het bedrijf ging zich naast goederentransport ook bezighouden met kleine verhuizingen en personenvervoer. In 1935 schakelde het bedrijf over op internationale verhuizingen en werd met vier auto's gereden. De winstmarge bleef tot 1939 beperkt. Tijdens de mobilisatie werden twee wagens van het filiaal Vlieland en een van Wormerveer gevorderd. De laatst overgebleven auto reed voor de Centrale Keuken.

Na de oorlog startte het bedrijf opnieuw met een oude vrachtauto en een nieuwe GMC, waarvan de huif een aantal kogelgaten bezat. Men nam alle vervoer aan, met de nadruk op verhuizingen. In 1947 werd de afdeling ongeregeld vervoer opgeheven. Vanaf 1948 hadden uitbreidingen en verbouwingen plaats. Aangekocht werden het Blauwselpakhuis en pakhuizen De Ruyter en Amsterdam. Een nieuw gebouw verrees achter de vestiging aan de Zaanweg, thans de huidige opslagruimte voor de opslag van inboedels en verpakkingen overzee.

Vanaf de jaren tachtig werden verhuizingen over de gehele wereld verzorgd, zowel containervervoer per boot, als vervoer door de lucht en over de weg. De naam is thans Internationaal Verhuisbedrijf A. Mulder Wormerveer Zaanstad. De juridische vorm is nog steeds eenmanszaak. Het bedrijf richt zich op particuliere- en bedrijfsverhuizingen en geeft ook de mogelijkheid tot het doe het-zelf verhuizen. Mulder had in 1991 zeven auto's in bedrijf. Er werkten toen 11 personen.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/mulder2.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/05/28 08:46
  • door zaanlander