post

Post, Lida

(Zaandam 1940)

Ontwikkelingswerkster, die gedurende een 17-jarig verblijf in Uba (Brazilië) een ziekenhuis, een SOS-kinderdorp, een kleuterschool enz. realiseerde. In deze plaats dragen verschillende instellingen sindsdien haar naam, terwijl een groot aantal Braziliaanse kinderen naar haar werd vernoemd. Ook in Columbia, waar zij eerder via de Stichting Nederlandse Vrijwilligers drie jaar werkzaam was, is een straat naar haar vernoemd.

Lida Post was afgestudeerd verpleegster en verbond zich enige tijd aan het Gemeente Ziekenhuisplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigJuliana-ziekenhuis

Op 29 september 1967 geopend streekziekenhuis voor alle Zaangemeenten, gelegen aan de Oostkant van de Zaan aan de Koningin Julianaweg te Zaandam. Het was een voortzetting van het gemeentelijk ziekenhuis van Zaandam, dat sinds 1919 verdeeld over vele locaties in de Zaanstreek bestond en waarvan in 1931 een voor die tijd groot en fraai pand aan de Frans Halsstraat was opgetrokken, later ook wel het Van Raalten-centrum genoemd wat deels tot appartementen werd verbouwd.
(Frans Halsstraat) te Zaandam. In 1966 vertrok ze naar Colombia, in 1971 naar Uba. In de Zaanstreek werd de stichting Lida Post opgericht (opgeheven in 1989), die met 800 adoptie-ouders middelen bijeen bracht om het ontwikkelingswerk in Brazilië te financieren. Tengevolge van ziekte keerde Lida Post tenslotte naar Nederland terug; in 1988 aanvaardde zij een functie als hoofd bejaardenverzorging te Oisterwijk.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/post.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)